2022-2023 SADRİ ALIŞIK KONSERVATUVARI YETENEK SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI
2022-2023 dönemi Sadri Alışık Konservatuvarı Yetenek Sınav başvuruları başladı.
Yüzde yüz burslu Sadri Alışık Konservatuvarımızın yetenek sınavları 10-11 Ekim’de Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde gerçekleşecektir.
Son Başvuru Tarihi: 03 Ekim 2022
Başvuru ve detaylı bilgi için
0212 249 03 73-78-79
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Başvurmak için tıklayınız
”44 yıldır çok sevdiğim bir mesleği yapıyorum. Bunun acısını, ıstırabını, yorgunluğunu, kederini, meşakkatini çektim ama şerefini taşıdım... İnanır mısınız? Bütün bunlardan sonra ölürken mutlu öleceğim …”
(Bir Yudum İnsan / Sadri Alışık)
Sadri Alışık Konservatuvarı, profesyonel eğitmen kadrosuyla ideallerine bağlı, çalışkan, yaratıcı ve ilgi çeken oyuncular yetiştirmeyi amaç edinmiştir.
Sadri Alışık Tam Burslu Konservatuvar Eğitimi
* Sadri Alışık Konservatuvarı, 2 yıllık yoğun ders müfredatı olan bir programdır.
* Eğitimler hafta içi 3 gün 6 saattir.
* Kurumumuzda iki yıllık eğitim ÜCRETSİZDİR.
* Hafta içi sabahtan akşama kadar süren derslerde, bir oyuncunun sahip olması gereken, sorumluluk, bireysel tavır, farkındalık, sanatsal disiplin ve çok yönlü bakış açısı gibi özellikleri kazandırmak hedeflenmektedir.
Sadri Alışık Konservatuvar Öğrencilerine Neler Sunar?
* Sadri Alışık Konservatuvar’da yıl boyunca hazırlanan tüm projeler kamuya açıktır, izleyiciler ücretsiz olarak bu etkinliklere katılabilirler.
* Mezun olan öğrencilerimiz, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu’nun profesyonel oyunlarında oyuncu veya teknik personel olarak görev alma şansını elde ederler.
* Yıl boyunca hazırlanan tüm oyunlar sosyal sorumluluk kapsamında Kurum ve kuruluşlarda sahnelenerek adayların seyirci karşısında deneyim kazanmaları sağlanır.
* Kurumda Cast/Sanat birimine giren öğrencilerimizin showreel ve fotoğrafları profesyonel olarak kurum tarafından ücretsiz çekilerek CAST/DATA sayfamızda yer alırlar.
* CAST/DATA sayfasında yer alan öğrencilerimizin YAPIMCI / YÖNETMEN / CAST DİREKTÖRÜ ve MENAJER gibi alanında profesyonellerle buluşmalarına olanak sağlanır, böylelikle oyuncularımızın kendilerini TV / SİNEMA / DİZİ gibi alanında da göstermelerine / var olmalarına olanak sağlanır.
Yetenek Sınavı Değerlendirme Yönergesi.
* Seçmelere katılan adaylar, Konservatuvar Kurul üyelerinin karşısında bir dizi farklı aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra, Sakm Konservatuvarda eğitim hakkına sahip olurlar.
* Değerlendirmeler; sınav kurulu üyelerinin gözetiminde 3 aşamadan oluşur.
Birinci Değerlendirme Aşaması:
* Adaylardan; kendilerine uygun bulup hazırladıkları Tiyatro Oyunlarından tiratlarını (Türkçe ya da Yabancı 1 komedi ve 1 tragedya) kurul karşısında oynamaları istenir.
* Tiratlar tam olarak ezberlenmiş ve jestler net olmalı.
* Sinema ya da dizi film sahnelerinden hazırlanan tiratlar ASLA değerlendirmeye alınmaz.
* Aday oynadığı tiradın oyununu mutlaka okumuş olmalı; jüri adayın çalıştığı oyunlarla ilgili sorular sorma hakkına sahiptir.
* Jüri adayın deşifre yeteneğini ölçmek için o anda bir metin vererek okumalarını isteyebilir.
* Adayların tüm aşamalarda üzerinde yazı ya da renkli fotoğraflar olmayan düz siyah t-shirt ve rahat hareket edebilecekleri kıyafetleri seçmeleri gerekmektedir.
İkinci Değerlendirme Aşaması:
Şan Aşaması;
* Adayların; işitme, ritm ve ezgi konusunda yeterliliklerinin değerlendirildiği aşamadır.
* Adaylardan kendi seçtikleri bir şarkıyı eşliksiz söylemeleri istenir.
* Adayların tek ses, çift ses işitme, verilen ritmin tekrarlanması ve ezgi tekrarı konularında yeterliliklerinin değerlendirildiği aşamadır.
Dans ve Doğaçlama Aşaması;
* Adayın bedensel farkındalığı ve hâkimiyeti, kendini bedeniyle ifade edebilme becerisi ve ekiple uyumu değerlendirilir.
Mülakat Aşaması;
* Son aşamaya kalan adaylara zorunlu bir tirat verilerek çalışmaları istenir ve bu zorunlu tiradı kurul üyelerinin karşısında oynamaları istenir.
* Adaylar önceden çalıştıkları şiiri bu aşamada kurul üyelerine sunarlar.
* Bu son aşama; adayın kendini mental olarak nasıl/ne kadar geliştirdiği ve algı, farkındalık, gözlem, empati ve hayal gücü yeteneğinin değerlendirildiği aşamadır.
Değerlendirme sonuçları kurum internet sitesinde ve kurum binası girişinde yazılı ilan edilir. (Telefonla bilgi verilmemektedir.)
SINAV KAYIT EVRAKLARI
Giriş sınavlarına başvurabilmek için en az lise veya dengi bir okuldan mezun olmak ve 30 yaşını DOLDURMAMIŞ olmak şartları aranır.
1) LİSE DİPLOMASI VEYA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ BELGESİ
2) 2 ADET EN AZ 6 AY ÖNCE ÇEKTİRİLMİŞ VESİKALIK FOTOĞRAF
3) NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ
4) ADLİ SİCİL KAYDI
5) SAĞLIK RAPORU
* Belgeleri eksik olan adayların başvuruları KABUL EDİLMEZ.
* Sınava şehir dışından katılacak olan adayların belgelerini posta yoluyla son başvuru tarihinden önce kurum adresine göndermeleri gerekmektedir.