EROL KESKİN
Doğum Yılı : 1931 - İstanbul

Erol Keskin, Şehir Tiyatroları oyuncusu olup, sanatçı Suna Keskin’in eşidir. Yaş haddi nedeniyle emekli olmuştur. Çeşitli sinema filmleri ve dizilerde rol almış, bir çok oyun ve filmde yönetmenlik yapmış ve belgesel çekimleri gerçekleştirmiştir.

Ödülleri

  • 1966 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Senaryo Ödülü, Bozuk Düzen
  • 1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Senaryo Ödülü, Güzel Bir Gün İçin
  • 20. İstanbul Film Festivali, 2001, En İyi Erkek Oyuncu, Herkes Kendi Evinde
  • 12. Orhan Arıburnu Ödülleri, 2001, En İyi Erkek Oyuncu, Herkes Kendi Evinde
  • 23. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2001, En İyi Erkek Oyuncu, Herkes Kendi Evinde

Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları

  • Sara Bernert(Yaşam Bir Oyun)
  • Ferhat İle Şirin
  • Gılgameş
  • Salı Ziyaretleri
  • Herkes Aynı Bahçede
  • Oleyna
  • Oyunlarla Yaşayanlar
  • Eşik
  • Troya
  • Vahşi Batı
  • Bulvar
  • Ay Masalı
  • Büyük Jüstinyen
  • Fuji
  • Yama
  • Rus Gelin Aşka
  • Gazete Gazete
  • Modigliani
  • Oppenheimer Olayı
  • Deli İbrahim
  • Antonius Ve Klopatra
  • Kral Lear
  • Altın Yumruk
  • Antigone
  • Kara Ağaçlar altında

Filmografisi

  • Fikret Bey - 2006
  • Kınalı Kuzular: Nişanlıya Verilen Söz - 2006
  • Köpek - 2005
  • Şeytan Ayrıntıda Gizlidir - 2004
  • Her Şey Aşk İçin - 2002
  • Abdülhamit Düşerken - 2002
  • Herkes Kendi Evinde - 2000
  • Kurtuluş- 1996
  • Üç İstanbul - 1983
  • Adak - 1979
  • Hasip İle Nasip - 1976
  • Deli Yusuf - 1975
  • Gece - 1972
  • Silah ve Namus - 1971
  • Erikler Çiçek Açtı - 1968
  • Bozuk Düzen - 1965
  • Genç Kızların Sevgilisi - 1963
  • İki Gemi Yanyana - 1963
  • Sensiz Yıllar - 1960

Yukarıya Çık